5. dubna 2007

“Život je krásnej,
ale člověk musí bejt pořád trošku nalitej.”
Životní moudrost





Je zajímavé, že pokud letos pořádáme nějaké hodnocení restauračních zařízení, tak je účast vysoká. I hosty máme. Sotva však chceme vyjet na prohlídku nějaké pamětihodnosti, tak se náhle objeví nečekaná povinnost a účast je mizivá.
Nejinak tomu bylo i v případě hodnocení restaurace Kalich v Jungmannově ulici. Tuto restauraci jsem objednal na doporučení Natálky, která si sem odskočila mezi 1. a 2. jednáním nějaké velmi zajímavé hry, která se konala v protějším domě, v divadla Kalich. Kromě doporučení mě zaujala skutečnost, že prý jsou zde prostory pro nekuřáky. Což na jednu stranu sice byla pravda, ale to oddělení nebylo až tak důkladné.
Hlavní náplní večera, kromě ochutnávky pivního moku a jídel, tak já jsem si například dal nesmírně zdravé a dietní pečené koleno z nejmenovaného vepře. Dalibor mě v tom nenechal a dal si z něj pečená žebírka. Chutnalo nám náramně. A jak se divil číšník, když přišel sklízel ze stolu a na našich talířích, kromě příboru, nic nebylo. Docela to s ním trhlo a dost podezíravě se na nás podíval. Ale vzápětí pochopil, že si Vašek odnesl výslužku pro Bendyho. Jen to okomentoval něčím o vlčákách.
Takže hlavní náplní bylo Švýcarsko. Jako sršni jsme útočili na Martina, jak to tedy bude s cestou a ubytováním. Ukázalo se, že účast bude vysoká. Kromě Jihočechů, kteří se v tu dobu vracejí z Itálie (pokud mě paměť neklame), pojedeme všichni. I Mirek. A to bylo největší překvapení. I když u něj bych s hodnocením posečkal. Do prázdnin je dost daleko, a tak se klidně může stát, že se objeví nečekaný turnaj, změna termínu soustředění, neodbytná práce na dresech a podobné komplikace, která Mirek sype z rukávu jak kouzelník králíky.
Martin přislíbil jednání během Velikonoc s pronajímatelem stavení, na které nás chtěl pozvat. Dostal jednohlasnou důvěru k jednání.
Kromě Švýcarska se ještě debatovalo o možnosti zavítat k moři. Do Chorvatska, což by se setkalo jistě se souhlasem hlavně u Mirka. Ale ani já a Vašek bychom nebyli proti. Ostatní se však tvářili velmi vlažně. Zato možnost cyklotoulek v okolí Černovic, další letní sídlo Bořanovických, ostatní probudila z letargie a trávení a živě se zapojili do hovoru.

Takže, co jsme to nakonec vlastně domluvili:
Švýcarsko: určitě, jen co to Martin domluví,
Chorvatsko: spíše ne,
Černovice: asi ano, účast přislíbili i Jihočeši.

Takže se můžeme těšit


(pro kroniku PeR)
Degustovali a prázdninové akce plánovali: HaM, MaP, MiP, VaM, AnH, TeH, NaR, PeR, DaH, MaH


Pozn:
Jak se ukázalo, tak skepticismus byl na místě. Dle sdělení Martina, tak prý není možné letos v penziónu ubytovat tolik lidí a máme prý přemýšlet o příštím roce.