27. ledna 2006
Dobrý čin vede ke slávě, sláva vede k bohatství,
bohatství však vede k bezpráví.
Proto zvaž před dobrým činem jeho následky.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ



Jihočeši přijíždějí do Prahy a to je většinou příležitost si zahrát a zazpívat. Abychom se více užili a udělali i něco pro své zdraví, vypravili jsme se na dalekou cestu do Báště, kde se údajně nachází jedinečný středověký hostinec. Po zkušenostech s Dětenicemi, jsme byli dost zvědaví, co nás čeká. Vždyť jsme měli neověřené zprávy a různých žebrácích a podobných existencích.
Když jsme přijeli do Bořanovic v patách Vaškovi, či nalepeni na záď jeho vozu, už zde na nás čekali Magda s Daliborem. Nad kávou a vynikajícím medovníkem jsme se informovali o novinkách. Po informaci, že Martin teprve dráždí čerstvě nabitou baterii svého vozítka, jsme se vydali do Báště. Vašek si trochu zkomplikoval situaci taxikařením, vezl Víťu na autobus, aby mohl jít na rande (nebo říkal, že jde do kina?). Prostě šel za holkami. Ty děti nám stárnou.
Ještě před Báští nás však indiánským během dostihl. A v Bášti nás kupodivu dojel i Martin. Lépe jsme se nemohli domluvit. Přivezl s sebou i Nelinku, nový přírůstek do psí rodiny. Bendy tak získal novou kámošku. Před dřevěnou restaurací jsme zajistili nezbytnou dokumentaci pro příští generace a vstoupili do středověku. Pravdou je, že jsem si středověk představoval trochu jinak. Ale jinak mě stylově zařízená a vybavená restaurace nadchla. A nebyl jsem sám. Pec ve vstupní hale, další ve vedlejší místnosti s výčepem. Vše ve světlém dřevě. Dřevěné stoly, židle a lavice. Výzdoba. To vše působilo starobyle a i útulně. K tomu se přidala i velmi milá a ochotná, i když trochu i zapomětlivá, obsluha, výborné pivo. Když, pravděpodobně, majitel zjistil, že si to tady fotografujeme, vydal pokyn a servírka ze vstupní haly nás provedla všemi dalšími, momentálně zavřenými, místnostmi. Ani se nám nechtělo pryč. Ale nástroje nás už volaly.
Martina jsme přemluvili k taxikaření. Při první jízdě se v peugeotku 205 tísnil Martin, Milča, Hanka, Dalibor, Nelinka a ....a BASA!!! To byl výkon je tam všechny nacpat. To naše skupina ve složení Natálka, Magda, Vašek, Já a Bendy jsme jeli takřka královsky. I když jsme v jednu chvíli měli obavy, zda Martin raději nedá přednost kávě a klábosení než se hnát pro další cestující.
Před hudební produkcí nás pobavil Vašek při výměně struny. Neustále utahoval a utahoval a nevšiml si, že ji nemá upevněnou. A tak si navíjel a navíjel. Zaslouženou pozornost vzbuzovala Nelinka, která nás pozorovala zpoza husté ofiny a statečně nesla naši pozornost. K večeru se přidal i Míra, který přijel z turnaje na Kladně. Konečně byla naše „kapela“ v kompletní sestavě a zahrála většinu našich oblíbených songů.
Bylo to vydařené odpoledne a večer. Přesto je tu jedna zpráva do černé kroniky. Hudební produkce bohužel vyvolala předčasný porod. u jednoho morčete. Radostná chvilka se záhy změnila v malou tragédii. Matka i potomek tuto těžkou životní chvíli nepřežili.

(pro kroniku PeR)

Hráli:
DaH, MaP, MiM, VaM
Zpívali, popíjeli a konzumovali:
PeR, HaM, MaH, MiP, NaR