25. března 2005
Když chceš dlouho a zdravě žít,
jez jako kočka a pij jako pes.
PŘÍSLOVÍ



Na konec měsíce března byla vyhlášena pivní pohotovost aneb II. pivní sraz. Zpočátku to vypadalo na minimální účast, pak se však z dalekého jihu ozvali naši afričtí cestovatelé, že 31. března přiletí do Prahy a jestli by nás nemohli vidět. Účast přislíbil i Martin. Mirek opět někde trénoval nebo šil nebo obojí. Dámy se raději staraly o teplo domova nebo na noční vydělávaly penízky.
Sraz byl v šest na václavským Václaváku pod pravým předním kopytem. Já už tam strašil hodně před šestou, pozoroval turistický ruch a netrpělivě vyhlížel, až někdo přijde. Konečně se po šesté směrem od Opletalky blížil Vašek a ještě než mi stačil prozradit, že se na nás možná přijde podívat Otík, už se od Muzea (asi z krtka) blížil Martin s Milenou, která tak dvojnásobně zachraňovala situaci. Jednak zachraňovala vedení clubu a druhak zachránila čest ženské části clubu.
Hospodu, putiku, krčmu či vinárnu jsme neměli vybranou, a tak jsme se nazdařbůh cíleně vypravili směrem na Pavlák. V Mezibranské ulici jsme postupně zavrhovali jeden podnik za druhým (nevěřili jsme cenám). Až v Sokolské jsme se nechali zlákat poutačem restaurace Skamene (i když už chvíli před tím o ní Vašek mluvil). Trochu rozpačitě jsme nakukovali přes výlohu, pak sebrali odvahu a vstoupili. Já jsem pojal podezření, jestli se náhodou nejedná o „udící“ restauraci známou pod jménem Jaguška (U Jagušky). Posléze se potvrdilo, že jednalo. Kupodivu se ale moc neudilo. Ale o tom na jiném místě (hodnocení).
Docela nás nepříjemně překvapilo, že čepovali pouze dvanáctku. Ale po dvou, třech ….. půllitrech už nám to bylo jedno. Přes drobné peripetie s hledáním dorazili i Ota a chvíli po něm i Magda s Daliborem, kteří nás seznámili s novinkami na africkém kontinentě. Jinak velmi příjemný večer mohl mít docela nepříjemnou dohru pro Vaška, který cestou domů měl pocit, že mu něco chybí. A skutečně. U Jagušky si zapomněl batoh. Tak se otočil zpátky a doufal, že se s ním shledá. Měli oba štěstí. Už jsou zase spolu.

(pro kroniku PeR)
U Jagušky (Skamene) popíjeli, pojídali a diskutovali:
DaH, MaH, MaP, MiP, OtB, PeR, VaM