28.prosince 2004




Po svátcích jsme se rozhodli shazovat nadbytečná kila po vánočním hodováním při sportovním klání. Jako nejvhodnější sport se nám k tomu jevil bowling. Martin se chopil organizace a na Hradčanské zamluvil dvě dráhy.
Byli jsme poněkud zmateni tím, kde se ten bowling bar nachází, ale naše tápání nemělo dlouhého trvání. Když jsme konečně našli budovu, tak byl zase utajen vchod. Bowling bar měl docela dobré maskování. Možná tak chtěl odradit neodbytné hosty. My se však nedali a po překonání podivné chodby konečně vstoupili do herny. Tedy spíše do lokálu, herna byla za zdí. Na pivu nám ještě nestačila spadnout pěna a už tu byl Martin s rodinou a naše sportovní klání mohlo začít. Dráha byla značně křivá. Jednou se koule stáčela doprava, podruhé zase doleva. A když bylo potřeba aby směřovala do strany, tak si to namířila rovně. Zkrátka blázinec.
S nástrahami dráhy jsme se vyrovnávali různě. Neopakovatelný a osobitý styl nám předvedl Martin, který k neobvyklé razanci hodů přidal i vysoký umělecký dojem. Naše počínání Milena neúnavně dokumentovala. Po dvou hodinách koulení jsme toho už měli dost. Otázku: „Co s načatým večerem?“, vyřešily naše nové clubovní podstránky hodnotící úroveň našeho pohostinství. Tramvají jsme se přesunuli za pláň a pak jsme se snažili najít nějakou přijatelnou hospodu. Kupodivu to nebylo tak jednoduché. Když se nám už někde líbilo, tak neměli stůl pro sedm lidí. Když bylo volno, tak zase dalo ovzduší krájet a když bylo všechno, tak jak má být,čepovali pouze Prazdroj. To by až tak nevadilo, i ta cena by se dala vydržet, ale jídelní lístek nenabízel žádné únikové možnosti do levnějších jídel. Tak jsme zase šli o kus dál. Až jsme se na poslední chvíli chytli ve vinárně Alice. Při dobrém jídle a pití jsme se pokoušeli ještě zapůsobit na Martina, aby nám přece jen odvezl kola na Moravu, ale nedal se.
Asi nejspokojenější jsem byl já. To jsem nečekal, že během jednoho odpoledne a večera navštívíme a zhodnotíme jeden sport bar a vinárnu. Jen tak dál!!!


(pro kroniku PeR)
v King Pin baru kila shazovali a ve vinárně Alice to všechno zapíjeli:
MaP, MiP, VaM, HaM, PeR, Kristýnka, Víťa a Ája (posledně dva jmenovaní do Alice nedorazili)