13. prosince 2002
Sport je podle statistik o něco méně nebezpečný než jízda pod vlivem alkoholu,
ale o mnoho více nebezpečný než lov divokých šelem v africké buši.
MURPHYHO ZÁKON O SPORTU (Wildova rovnice)




Rozumní (a hlavně ti pověrčiví) lidé zůstávají v pátek 13. raději v posteli nebo alespoň v bezpečí svých domovů. Pokud náhodou nebydlí v domě, kde mládež právě organizuje čichací dýchánek (pak notně povzbuzení plynem do zapalovače si, když se místnost hezky plynem naplní, zapálí cigárko ..., viz zprávy ČTK).
Ne tak my. My si klidně jdeme zasportovat a huntovat naše těla. Neplánovaně se postupně scházíme v Carrefouru na Smíchově (PeR, VaM, HaM a Víťa) při shánění vánočních dárků (vysavače pro babičku). Pak se přesouváme do Elektrocity, kde se k nám přidává Natálka a Mirek. Vaškovic zakoupí vysavač a už nám nic nebrání se přesunout do Bowling – swingu.
Trocha zmatku ohledně dráhy. Já chtěl jedničku, oni nám vnucovali dvojku. Vítězíme. Usazeni a obslouženi (pivo, limo, káva) se pouštíme do souboje s kuželkami.
Ty potvory se sice zpočátku bránily a nechtěly padat. Bohužel jsme někdy vymetli pavučiny v žlábcích, ale to byl určitě taktický záměr vrhačů, aby se dokonale seznámili s dráhou, jejím sklonem, rovností podkladu apod.Když jsme zjistili z které strany trefovat kuželky, šlo nám to náramně. Kuželky soustředěnému tlaku nakonec podlehly a padaly jako podťaté. Došlo i na desítky.
Než jsme se nadáli, vymezené dvě hodiny uplynuly a my se přesunuli do zákoutí. Bohuželk šipkám. Káťa to nevydržela a už do automatu cpala mince a hledala dobrovolníky, kteří by si s ní změřili síly. Zatímco Vaškovic museli jet za Ájou a Bendym, zbylé clubovní torzo se nenechalo dlouho pobízet a za chvíli svádělo napínavé šipkové souboje. Štěstí se neustále přelévalo a každý zakusil opojný pocit vítězství i bolest porážky.
Když nás přepadl hlad nebo začala honit mlsná, přesunuli jsme se do Pravěku, resp. chtěli. Pravěk byl zabrán pro soukromou párty. Natálce se zalíbil takový copatý v oranžovém hábitu oděný mladík hrající na bubínky. Leč nabylo jí souzeno se usadit. Nakonec jsme azyl našli U Holubů v takové skoro country hospodě s ukrajinskou obsluhou, ale vařili dobře.
Tak se nám to pozdně odpolední sportování nějak protáhlo. Inu, 13. a pátek.



(pro kroniku PeR)

Na bouwlingu a šipkách si huntovali tělo
HaM, VaM, MiM, PeR, NaR